Färskotletter
400 g malet kött
1/2 dl grädde
1/2 dl vatten
1 ägg
1/2 dl skorpsmulor
salt, vitpeppar, biffkrydda
Panering:
1 ägg
1 dl skorpsmulor
Blanda vatten, grädde och skorpsmulor och låt svälla en stund. Tillsätt malet kött, ägg och kryddor och arbeta smeten väl. Fukta händerna och forma kotletter av smeten. Kotletterna penslas med ägg och doppas i skorpmjöl på båda sidorna. Stek färskotletterna långsamt i en stekpanna.
Champinjonsås
1 brk champinjoner
2 1/2 msk vetemjöl
2 dl svampspad + mjölk
1 dl grädde
salt
soja
vit- eller svartpeppar
Champinjonsås
1 brk champinjoner
2 1/2 msk vetemjöl
2 dl svampspad + mjölk
1 dl grädde
salt
soja
vit- eller svartpeppar
Lägg svampen i en kastrull och låt det mesta av vätskan koka in. Tillsätt fett och fräs svampen tills det knäpper i den och fettet klarnat (ca. 5-10 min.) Strö mjölet över svampen och rör om. Blanda svampspad, mjölk och grädde och tillsätt detta i kastrullen och koka såsen på svag värme ca. 10 minuter. Smaka av med salt, soja och peppar.
Servera kotletterna och såsen med kokt potatis och kokta morötter!
Smaklig måltid!
Servera kotletterna och såsen med kokt potatis och kokta morötter!
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar