För 4 pers.
600 g gris inner filé
8 st soltorkade tomater i olja
färska örter (t ex basilika, rosmarin, salvia)
3 st stora skivor parmaskinka
150 g mozzarella ost
olivolja
S&P
Steksnöre eller tandpetare/cocktail-pinnar
Sätt ugnen på 175 grader. Snitta filén längs med men inte ända igenom. Banka försiktigt ut filén. Låt tomaterna rinna av och hacka dem. Lägg tomater, finhackade örter och parmaskinka på filén. Skiva mozzarella ost och fördela skivorna ovanpå skinkan. Tryck till fyllningen och rulla ihop filén. Bind om med steksnöre eller fäst ihop med tandpetare.
Bryn filén runt om i olivolja, salta och peppra under tiden. Lägg filén i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen 15-20 minuter. Ta ut och låt köttet vila 10 minuter under folie. Skär upp i 1/2 cm tjocka skivor och servera med gräddpotatis och sallad.
Jo de var verkligen jättegott, rekommenderas! Tack till kocken:)
SvaraRaderaH:Jenny