söndag 12 juni 2011

Ugnspotatis med champinjonröra


4 stora potatisar
2 brk hela champinjoner

2 morötter
1 liten gul lök
2 dl vispgrädde
citronsaft
paprikapulver

gräslök

Lägg ugnen på 225 grader. Skär kryss i potatisarna och lägg dem i ugnen ca. 40-50 minuter (tills de är mjuka).

Skiva champinjonerna och stek dem i "redigt" med smör. Salta och peppra. Tillsätt hackad lök och morot samt paprikapulver och stek ännu en liten stund. Tillsätt grädden och låt koka upp. Tillsätt till sist lite citronsaft och gräslöken. Fyll den bakade potatisarna med röran.

Smaklig måltid :)

Det ursprungliga receptet finns i Magnus Lindström och Karin Lindroos kokbok
Det stora suget (2009).

2 kommentarer:

  1. Det där låter ju helt supergott :) synd att min kära sambo inte tycker om champinjoner men ja får väl göra ett par åt mej själv istället :)

    SvaraRadera
  2. Vaa, men Tias e ju skogsmänniska, han borde nog lär si att äta svamp :D Men de finns nog andra "protton" man kan laga ti ugnspotäter. Gå in på den här länken (t ex)

    http://www.tasteline.com/recept/enkla_och_latta_fyllningar_till_bakpotatis

    Det är bara att googla runt så kommer det en hel del föslag :)

    Hoppas vi ses på Popkalaset på lördag

    SvaraRadera