måndag 27 juni 2011

Jordgubbscheesecake

På midsommaren lagade Mia cheesecake åt oss, "anajja" de var god.

Här är receptet:

För 8 pers.

600 g Philadelphiaost

200 g smör

400 g Digestivekex

2,5 dl Kesella 10 %

1 dl socker

1 dl majsstärkelse

4 tsk vanillinsocker

3 ägg

1 dl grädde

200 g vitchoklad

Garnera med färska jordgubbar och citronmelissblad

Lägg ugnen på 175 grader. Krossa kexen i en påse med hjälp av en kavel. Smält smöret och blanda i kexen. Lägg kex- smörblandingen i en form med löstagbar botten (24 cm i diam.). Grädda i 15 minuter.

Vispa kesella och philadelphiaost krämigt. Rör ner socker, majsstärkelse och vanillinsocker och därefter ägg och grädde. Smält chokladen och blanda ner i smeten. Häll i formen och grädda i ca. 50 minuter!

Garnera och avnjut varm eller kall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar