fredag 22 april 2011

Påskförberedelser

Idag åker mamma och pappa till Berlin och Kalle och Mia åker med barnen till Vasa för att hälsa på Jonas och Aino och Erik. Jag och Jimmy och Janne ska åka till Ekenäs imorgon och fira påsken med resten av släkten hos faster. Till kalaset har jag bakat dadelmuffins. Receptet har jag visserligen hittat i ett julmagasin men jag tycker att dadlar passar bra också till påsken :)

Dadelmuffins

1 pkt kärnfria dadlar

2 dl vatten
200 g smör

2 ägg
1,5 dl socker
1 dl gräddfil
2 tsk vaniljsocker
2 tsk matsoda
3,5 dl vetemjöl

Frosting

300 g naturell mjukost (Philadelphia)
1 tsk vaniljsocker
150 g rumsvarmt smör
1 pkt (500 g) florsocker

Koka dadlarna i vattnet tills de är mjuka, tärna ner smöret. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt gräddfilen. Tillsätt vaniljsocker och matsoda i vetemjölet. Blanda mjölblandningen med ägg- och sockerblandningen och tillsätt tillsist dadel- och smörblandingen. Häll smeten i muffinsformar och grädda muffinsarna i 200 grader, 10 -12 minuter.

Vispa färskosten luftig med elvisp. Tillsätt vaniljsockret och smöret, fortsätt vispa tills smeten är slät. Sikta i florsockret och fortsätt vispa på låg hastighet tills sockret blandat sig med de övriga ingredienserna. Spritsa frostingen på de svala muffinsarna precis innan servering.

(recept från
Kaikkien aikojen joulu 1/2009)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar