torsdag 21 april 2011

Mjöd

4 L vatten
250 g farinsocker
250 g socker
saften av 1-2 citroner
1/5 tsk jäst (som en ärta)
russin

Koka upp hälften av vattnet och häll det över sockret. Blanda i resten av vattnet och citronsaften. Blanda ut jästen i en del av spadet och tillsätt det i blandningen. Blanda ordentligt och låt mjöden stå i rumstemperatur 1-2 dygn.

Lägg 1 tsk socker och några russin i bottnet på varje flaska och häll upp mjöden. Låt mjöden stå i tre dagar ungefär. Mjöden är klar då russinen stiger till ytan. Förvara mjöden i kylskåp, den håller i ca. en vecka.

Om du fördubblar receptet så använder du 1/4 tsk jäst.

(recept från Dannsukker)

Det är första gången jag lagar egen mjöd så det ska bli spännande att se om det blir någonting av det :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar