måndag 6 december 2010

Glad självständighetsdag!


Hoppas ni alla har haft en trevlig självständighetsdag :) Här kommer ett nytt recept:

Söderhavskyckling


1 kg broilerkött
3 msk vetemjöl

2 tsk salt
1 msk curry
1 stor gul lök
1 syrligt äpple
3 skivor bacon
2 msk tomatpuré
2 msk vetemjöl
3 dl buljong
2 brk ananas i bitar

Skär broilern i bitar.

Blanda vetemjöl, salt och curry.


Vänd brojlerbitarna i mjölblandningen och stek bitarna i stekpanna. Sätt dem i en smord ugnsform.


Skala lök och äpple. Hacka löken och skär äpplet i tärningar. Skär baconet i bitar och fräs det i stekpanna tillsammans med lök och äpple.

Blanda i tomatpurén och sedan vetemjölet ordentligt. Späd på med buljong och låt allting koka 5-10 minuter.


Häll ananasen med saft samt såsen över kycklingen och låt allting badda i 200 graders ugn 30-45 minuter.

Servera med kokt ris och sallad.

Receptet har jag tagit från ett recepthäfte skrivet av M- klubbarna 2001för ett matlagningsläger för tonåringar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar