måndag 6 december 2010
Glad självständighetsdag!
Hoppas ni alla har haft en trevlig självständighetsdag :) Här kommer ett nytt recept:
Söderhavskyckling
1 kg broilerkött
3 msk vetemjöl
2 tsk salt
1 msk curry
1 stor gul lök
1 syrligt äpple
3 skivor bacon
2 msk tomatpuré
2 msk vetemjöl
3 dl buljong
2 brk ananas i bitar
Skär broilern i bitar.
Blanda vetemjöl, salt och curry.
Vänd brojlerbitarna i mjölblandningen och stek bitarna i stekpanna. Sätt dem i en smord ugnsform.
Skala lök och äpple. Hacka löken och skär äpplet i tärningar. Skär baconet i bitar och fräs det i stekpanna tillsammans med lök och äpple.
Blanda i tomatpurén och sedan vetemjölet ordentligt. Späd på med buljong och låt allting koka 5-10 minuter.
Häll ananasen med saft samt såsen över kycklingen och låt allting badda i 200 graders ugn 30-45 minuter.
Servera med kokt ris och sallad.
Receptet har jag tagit från ett recepthäfte skrivet av M- klubbarna 2001för ett matlagningsläger för tonåringar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar